Prva i Druga osnovna škola Zavidovići u posjeti općinskom Crvenom križu

U ponedjeljak, 25.02.2019.godine, nastavnice Isić Samira i Imamović Elvira sa svojih 40-tak učenika iz Prve osnovne škole Zavidovići, posjetili su prostorije Crvenog križa, i prisustovali predavanju o Crvenom križu.

Sekretar Crvenog križa je učenicima u kratkim crtama objasnio ulogu i značaj Crvenog križa, nastanak Crvenog križa u svijetu, nastanak Crvenog križa u Zavidovićima te ih upoznao sa radom pojedinih sekcija formiranih pri ovoj organizaciji. Nakon predavanja učenici su poželjeli da postanu članovi Crvenog križa te je više od pola njih odmah na licu mjesta uplatilo članarinu, dobilo članske kartice, kao i propagandni materijal iz svih programa Crvenog križa.

Potom je uslijedilo i druženje uz prisustvo medija i zajedničko fotografisanje.

 

Potom, u srijedu  27.02.2019.godine, nastavnica Muhić Zehra  sa 21 učenikom  iz Druge osnovne škole Zavidovići, posjetili su prostorije Crvenog križa, i prisustovali predavanju o Crvenom križu. Sekretar Crvenog  križa je i ovim  učenicima u kratkim crtama objasnio ulogu i značaj Crvenog križa,nastanak Crvenog križa u svijetu, nastanak Crvenog križa u Zavidovićima te ih upoznao sa radom pojedinih  sekcija formiranih pri ovoj organizaciji. Nakon predavanja učenici su poželjeli da postanu članovi Crvenog križa te je kompletno odjeljenje odmah na licu mjesta postalo član naše organizacije i istim je odmah uručena članska kartia, kao i propagandni materijal iz svih programa Crvenog križa Zavidovića.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.