Projekat UNDP-ija i Crvenog križa- „Biraj život bez oružja“.

Dana 15.04.2014.godine održani su sastanci sa direktorima gimanzija „Fra Martin Nedić“ – Orašje i „Vaso Pelagić“ – Brčko Distrikt, gdje je predstavljen zajednički projekat UNDP-ija i Crvenog križa na temu „Biraj život bez oružja“.

Projekat se provodi na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine u 21 srednjoj školi (gimnazije, 10 u Federaciji, 10 u Republici Srpskoj i 1 u Brčko Distriktu).
Na sastanku su bili prisutni direktori gimnazija, predstavnik UNDP-ija, predstavnik lokalnog Crvenog križa i Crvenog križa Federacije BiH. U predstavljanju projekta je objašnjeno da će učenici drugog razreda gimnazije učestvovati sa svojim likovnim radovima na temu „Biraj život bez oružja“. Prethodno će se održati interaktivno predavanje učenicima i biti upućen poziv za učešće u projektu. Najbolji rad ili tri najbolja rada će biti nagrađena, a likovno ostvarenje će se koristiti u kampanji o svijesti štetnog uticaja nelegalnog posjedovanja oružja.
Dogovoreni su preliminarno i okvirni termini sastanaka za predavanje učenicima.Narednih dana će biti održani i sastanci sa direktorima gimnazija u drugim kantonima.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.