Predstavnici njemačke organizacije INTERPLAST posjetili Crveni križ FBiH

Crveni križ Federacije BiH posjetili su Dr. André Borsche i Dr. Eva Borsche, predstavnici njemačke organizacije INTERPLAST, koja se bavi pružanjem humanitarnih usluga u vidu plastične i rekonstruktivne hirurgije za pacijente u stanju potrebe širom svijeta.

Tokom njihovog kratkog boravka u BiH posjetili su PPC Blažuj u Sarajevu, Kamp Lipa u Bihaću, Humanitarni punkt Crvenog križa u Ključu, Crveni križ USK, ali i trening za članove mobilnih timova iz strukture Crvenog križa FBiH, koji je realiziran u saradnji sa DRC-om kroz podršku Švicarske Agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Predstavnici organizacije INTERPLAST razgovarali su sa generalnim sekretarom Crvenog križa FBiH Namikom Hodžićem te je dogovorena saradnja kroz projekat pružanja humanitarnih usluga plastične i rekonstruktivne hirurgije migrantima i lokalnom stanovništvu koje je u potrebi u Bosni i Hercegovini.

Inače, Dr. André Borsche je dobitnik ordena za zasluge Savezne Republike Njemačke za svoj humanitarni rad u zemljama u razvoju, a zajedno sa suprugom Dr. Evom Borsche dobitnik je priznanja za zaštitu djece Rhineland-Palatinate državne organizacije za zaštitu djece Njemačke za dugogodišnju posvećenost u zemljama u razvoju, dok je njegov odjel za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju od strane predsjednika njemačkih plastičnih hirurga prepoznat kao najbolja trening ustanova za plastičnu hirurgiju u Njemačkoj.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.