Predstavnici Crvenog križa Federacije BiH, Crvenog križa Republike Srpske i kompanije Novomatic AG na sastanku sa ministrom vanjskih poslova

 Jučer, 18.06.2015. godine, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova, primio je Generalne sekretare Crvenog križa FBiH i Crvenog krsta RS, te predstavnike austrijske kompanije Novomatic AG.

Kompanija Novomatic AG jedan je od najznačajnijih donatora strukture Crvenog križa u prošlogodišnjim poplavama, te je ministar Crnadak iskoristio ovu priliku da se menadžemntu kompanije zahvali u ime institucija BiH na upućenoj pomoći onima kojima je ona bila najpotrebnija. Ovaj sastanak je, također, bio prilika da se menadžment kompanije upozna sa načinom utroška doniranih sredstava, kao i da se rad Crvenog križa kao najveće humanitarne organizacije više približi svim učesnicima sastanka.

Ministar Crnadak izrazio je spremnost institucija BiH, sa Ministarstvom vanjskih poslova na čelu, da pomognu i olakšaju saradnju domaćih i stranih humanitarnih organizacija u budućem periodu, te pomognu sve aktivnosti zasnovane na projektima unaprijeđenja životnih uslova djece, mladih, starih osoba i osoba sa posebnim potrebama.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.