Predstavnici Crvenog križa FBiH učesnici radne konferencije u Doboju “Kako unaprijediti uslove života na poplavljenim područjima”

Dana 10.02.2015. godine je u hotelu „Integra“ u Doboju održana radna konferencija “Kako unaprijediti uslove života na poplavljenim područjima” na kojoj su razmjenjena iskustva sa podjelom humanitarne pomoći stanovnicima poplavljenih područja, načinima odlučivanja i komunikacije kako i kome se dijeli pomoć. Razgovarano je o mehanizmima koji će osigurati regularnost i transparentnost procesa podjele humanitarne pomoći, kao i o stvarnim potrebama i prioritetima po pitanju zaštite od poplava.

Loša i netransparentna raspodjela humanitarne pomoći tokom prošlogodišnjih poplava, odraz je loše saradnje predstavnika lokalnih zajednica, civilnih društava i međunarodne zajednice, smatraju, učesnci konferencije. U cilju da poboljšaju komunikaciju između navedenih institucija i organizacija, odlučili su i da organizuju zajedničku konferenciju, na kojoj su predstavljene sve zloupotrebe.

Organizatori Konferencije su NVO “ToPeeR” Doboj, Transparency International BiH i Antikorupcijska mreža u BiH ACCOUNT. Učešće je uzelo oko stotinu osoba iz nevladinog sektora, domaćih i međunarodnih humanitarnih organizacija i nekoliko predstavnika lokalnih vlasti iz BiH.Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Društva Crvenog krsta/križa BiH i  Crvenog križa Federacije BiH.

slika slika

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.