Predstavnici ambasade Norveške u Crvenom križu općine Kakanj: Starost nije slabost

Danas je predstavnik ambasade Norveške u BiH, Ognjen Grujić boravio u posjeti Crvenom križu općine Kakanj. Posjeta je upriličena povodom projekta “Starost nije slabost” kojeg Crveni križ općine Kakanj realizira u okviru projekta “Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)”.

EMBRACE projekat finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 880,247 USD, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat je započeo 2019. godine a do sada su finansirana 23 projekta organizacija civilnog društva iz 14 lokalnih zajednica u BiH. Pioriteti su inkluzija, podrška pružanju usluga za ranjive kategorije društva, rad sa mladima, aktivizam i voluntarizam, rodna ravnopravnost, zaštita okoliša i ljudska prava.

Grujić se upoznao sa korisnicima projekta kao i provedenim te planiranim projektnim aktivnostima. Izrazio je zadovoljstvo viđenim te pružio punu podršku za dalju realizaciju planiranih aktivnosti.

Projekat “Starost nije slabost” ima za cilj unapređenje zdravlja i blagostanja osoba treće životne dobi. Vrijednost projekta je 18.800 KM a realizirat će se 6 mjeseci. 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.