Predsjednik i Generalni sekretar Crvenog križa FBiH na sastanku sa Predsjednikom FBiH

Predsjednik FBiH  razgovarao je s predstavnicima Crvenog križa FBiH: predsjednikom Ivo Juričevićem i Generalnim sekretarom Namikom Hodžićem, koji su predstavili rad organizacije.

Predsjednik Juričević kazao je da je Crveni križ FBiH od posebnog društvenog interesa za FBiH, osobito u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, odgovora na prirodne i druge nesreće, te traženja nestalih osoba.

Predstavnici Crvenog križa FBiH istakli su potrebu iznalaženja kvalitetnog rješenja u Zakonu o udruženjima i fondacijama, čime bi se pridonijelo statusnom rješavanju Crvenog križa FBiH.

Također, izrazili su nezadovoljstvo smanjenjem iznosa sredstava u Rebalansu Proračuna FBiH, što je prouzrokovalo izuzetno složenu i tešku situaciju u funkcioniranju organizacije.

Predsjednik FBiH istakao je značaj djelovanja Crvenog križa i osnaživanja suradnje Crvenog križa sa institucijama u FBiH. Iskazao je potporu radu Crvenog križa u FBiH koji daje nadu za pronalazak nestalih osoba, i zahvalio se na uspješnim akcijama i pomoći stradalima s područja pogođenih poplavama prošle godine.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi davanja veće potpore  uspješnom organiziranju akcija darivanja krvi, koje pridonose spašavanju života i davanju nade oboljelim i životno ugroženim osobama.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.