Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Edin Mušić, primio generalnog sekretara Crvenog križa FBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, g-din Edin Mušić primio je generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića sa kojim je razgovarao o značaju i ulozi Crvenog križa FBiH za građane i zajednicu, posebno u provedbi osnovnih javnih ovlaštenja iz Zakona o Crvenom križu FBiH.
Gospodin Hodžić je upoznao Predsjedavajućeg  o značajnim rezultatima koje Crveni križ postiže u svome radu, a posebno u oblasti promocije javnog zdravlja, dobrovoljnog davalaštva krvi, prve pomoći, socijalne zaštite (javne kuhinje i distribucija humanitarne pomoći ugroženim građanima), edukacije, podršci porodicama nestalih osoba, kao i odgovora na prirodne i druge nesreće.

Poseban akcenat u razgovorima dat je promociji i animaciji u oblasti dobrovoljnog darivanja krvi čiji je krajnji cilj prikupljanje dovoljnih količina krvi u saradnji sa transfuziološkim službama, sve pod motom „Spasiš li jedan život spasio si cijeli svijet“.

Predsjedavajući Mušić je istakao da je rad Crvenog križa od velikog značaja za građane F BiH. Posebno je pohvalio akcije dobrovoljnog darivanja krvi čiji značaj i doprinos je nemjerljiv za spašavanje ljudskih života.

On je, u ime Predstavničkog doma, primio  Jubilarno priznanje u povodu 20 godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine koje je uručio generalni sekretar Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine Namik Hodžić.
Također se razgovaralo o potrebi za izmjenama i dopunama Zakona o CK FBiH, posebno odredbi koje se tiču finansiranja djelatnosti, ali i preciznije i adekvatnije registracije Crvenog križa kao humanitarne organizacije od posebnog društvenog interesa za Federaciju BiH kod nadležnih organa vlasti.

Predsjedavajući  Mušić se zahvalio na uručenom priznanju i istakao spremnost da Predstavnički dom i ubuduće bude partner Crvenom križu F BiH u njihovim humanitarnim aktivnostima.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.