Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Lidija Bradara, primila generalnog sekretara CK FBiH Namika Hodžića

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, primila je danas generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića sa kojim je razgovarala o značaju i ulozi Crvenog križa FBiH za građane i zajednicu, posebno u provedbi osnovnih javnih ovlaštenja iz Zakona o Crvenom križu FBiH.
Gospodin Hodžić je upoznao Predsjedavajuću o značajnim rezultatima koje Crveni križ postiže u svome radu, a posebno u oblasti promocije javnog zdravlja, dobrovoljnog davalaštva krvi, prve pomoći, socijalne zaštite (javne kuhinje i distribucija humanitarne pomoći ugroženim građanima), edukacije, podršci porodicama nestalih osoba, kao i odgovora na prirodne i druge nesreće.

Također je na sastanku naznačena i potreba za značajnijom finansijskom podrškom Crvenog križa iz proračuna FBiH, kao i potreba za izmjenama i dopunama Zakona o Crvenom križu FBiH, posebno odredbi koje se tiču finansiranja djelatnosti, ali i preciznije i adekvatnije registracije Crvenog križa kao humanitarne organizacije od posebnog društvenog interesa za Federaciju BiH kod nadležnih organa vlasti.

Uz riječi zahvalnosti za dosadašnju podršku Crvenom križu, Hodžić je Predsjedavajućoj  Bradari uručio Jubilarno priznanje Domu naroda Parlamenta FBiH u povodu 20 godina rada i djelovanja Crvenog križa F BiH(1997 – 2017), odnosno 105.godina Crvenog križa/krsta u Bosni i Hercegovini(1912 – 2017).

Predsjedavajuća  Lidija Bradara se zahvalila na uručenom priznanju i istakla spremnost pružanja pomoći Crvenom križu u ostvarenju njihovih zacrtanih ciljeva i zadataka u narednom periodu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.