Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno!

Od početka pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH su, shodno svom mandatu, širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u prodavnicu, odlazak u apoteku te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene…). Do sada je angažirano 77 profesionalaca i 575 volontera. Pored toga nastavili smo pružati podršku i pomoć našim sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva. Također, Crveni križ Federacije BiH je kroz svoju strukturnu pružio i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH je uradila mnogo, ali naši trenutni kapaciteti zahtjevaju i podršku ostalih. S tim u vezi vas ljubazno molimo da u vašem cijenjenom mediju objavite poruku koja glasi:

„Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju ‘Budimo čuvari humanosti’. Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa. Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijim od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ je već punih 108 godina u službi humanosti za svoje građane.

Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno!“

Također, sredstva možete donirati i putem uplate na žiroračun koji možete naći na web stranici Crvenog križa Federacije BiH (www.ckfbih.ba).

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.