Poznati pobjednici takmičenja iz pružanja prve pomoći u Kiseljaku i Bihaću

Volonteri Crvenog križa Kiseljak su u srijedu, 18. aprila 2018.godine, u prostorijama Osnovne škole “Lepenica” u Lepenici organizirali općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja. Na takmičenju su sudjelovale ekipe pet osnovnih škola – “Brestovsko”, “Lepenica”, “Kiseljak”, “Gromiljak”, “Kiseljak 2” – te ekipa omladine Tim mladih CK Kiseljak. Pedagog škole domaćina, Danijel Blažević, je u ime ravnatelja Vladimira Čolića pozdravio sve prisutne i poželio sreću svim ekipama. Takmičenje je uz kratko obraćanje otvorila predsjednica CK Kiseljak dr. Ana Pecirep.
Na četiri radna poligona: saobraćajna nesreća, eksplozija, nesreća na građevini i zemljotres te dva relaksacijska poligona sve ekipe su pokazale zavidno znanje iz pružanja prve pomoći. U organizaciju je bilo uključeno 80 osoba – volontera, markiranata, vodiča, kurira, takmičara…
Po završetku takmičenja poredak ekipa je bio slijedeći:
I mjesto – ekipa OŠ “Brestovsko” sa 1011 osvojenih bodova
II mjesto – ekipa OŠ “Kiseljak” sa 1004 osvojenih bodova
III mjesto – ekipa OŠ “Kiseljak 2” sa osvojenih 989 bodova

Ekipa omladine Tim mladih CK Kiseljak je prošla kroz poligone i osvojila 1149 bodova, te će skupa sa ekipom podmlatka iz OŠ “Brestovsko” našu Općinu predstavljati na predstojećem Kantonalnom takmičenju koje će se održati 5.5.2018. godine u Kiseljaku.
Sve je medijski popraćeno od strane TV KISS Kiseljak,  Dnevnog avaza  i internet portala Novum.ba. Svi učesnici su dobili zahvalnice koje je uručila predsjednica CK Kiseljak, dr. Ana Pecirep, a za prva tri mjesta CK Kiseljak je osigurao medalje, pehare i diplome koje su uručile nastavnica Aldijana Tadić (u ime škole domaćina), član predsjedništva CK Kiseljak prof.Ivana Gracić i predsjednica CK Kiseljak dr. Ana Pecirep. Za sve sudionike bili su osigurani sendviči i sokovi – donacija Sarajevskog kiseljaka.

 

U prostorijama JU Gimnazija “Bihać”,  12.4.2018 godine, održano je 3. Gradsko takmičenje u prvoj pomoći u kategoriji podmladak i mladi. Učešće je uzelo 11 škola, a najbolje su bile JU OŠ “Harmani I” (podmladak) i JU “Medicinska srednja škola” (mladi).

 

Zahvaljujemo se svim učesnicima, a pobjednicima želimo puno sreće na kantonalnom takmičenju.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.