Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović primila Generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića

Danas je u kabinetu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, upriličena posjeta generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića.

 

Generalni sekretar CKFBiH upoznao je potpredsjednicu sa aktuelnim aktivnostima, radom i djelatnostima u okviru programa Crvenog križa, ali i značaju same organizacije u toku 106 godina, koliko ona djeluje u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o planovima, ali i međusobnoj saradnji ove dvije institucije. Ovom prilikom potpredsjednici Mahmutbegović, u znak zahvalnosti,  uručena je Plaketa za podršku u radu Crvenog križa Federacije BiH.

 

„Jako cijenim i poštujem sve ono što Crveni križ Federacije BiH radi, i pružam bezrezervnu podršku. Ono što ovu organizaciju čini još jačom su ljudi unutar strukture organizacije. Poseban značaj i djelovanje Crvenog križa vidljivo je u vanrednim i ekstremnim situacijama, kao što su bile poplave 2014. godine“, naglasila je Mahmutbegović.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.