Postavljeni dezinfekcioni tuneli koje je donirala Coca Cola fondacija

Prethodna dva dana u deset kantona Federacije BiH postavljeni su dezinfekcioni šatori koji su donacija kompanije Coca Cola kao pomoć Crvenom križu u odgovoru na Covid.

Postavljanju dezinfekcionog tunela u Novom Travniku prisustvovao i generalni sekretar Crvnog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH zahvalio se Coca Coli na vrijednoj donaciji.

Dezionfekcioni tunel postavljen je i u Livnu, ispred kantonalne bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić”, a postavljanju je prisustvovao sekretar Crvenog križa općine Livno Miroslav Lijović.

U Zenici je dezionfekcioni tunel postavljen ispred Doma zdravlja Zenica. Isporuci i postavljanju tunelu prisustvovao je sekretar Zeničko-dobojskog kantona Ermin Ćato, kao i predstavnici Doma zdravlja.

Podsjetimo, Coca-Cola fondacija (The Coca-Cola Foundation), globalna filantropska grana kompanije Coca-Cola Društvu Crvenog krsta/križa BiH uručila je donaciju u iznosu od 100.000 američkih dolara. Riječ je o donaciji za nabavku zaštitnih sredstava i sredstava za higijenu.

Inače, ova fondacija je donacije u ukupnom iznosu od čak 120 miliona američkih dolara uputila širom svijeta. Cilj je ublažiti uzroke i posljedice uticaja pandemije COVID-19.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.