Posjeta Federalnog ministra rada i socijalne politike sjedištu Crvenog križa Federacije BiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović je, povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08.05.), posjetio središnji ured Crvenog križa Federacije BiH, gdje se susreo s rukovodstvom te organizacije, na čelu s predsjednikom Ivom Juričevićem.

Predstavnici Crvenog križa FBiH upoznali su federalnog ministra s mandatom i misijom Crvenog križa FBiH i postignutim značajnim rezultatima tokom prošlogodišnje prirodne nesreće u zemlji. Tada je više od sedam tisuća volontera pružalo pomoć najugroženijim, a prikupljeno je više od 5,5 milijuna konvertibilnih maraka za hranu i higijenske potrepštine.

Na sastanku bilo je riječi o aktivnostima u Nedjelji Crvenog križa, koja traje od 8. do 15. svibnja, a čiji program sadrži brojne akcije, kao što su darivanje krvi, usmjeravanje javnosti na značaj zaštite života ljudi koji stradaju od mina, posjete povratnicima u Kantonu 10 i uručivanje paketa humanitarne pomoći, te tiskanje 200.000 markica za građane, poštu, Željeznice. Planirana je podjela oko 700 paketa pomoći hrane i higijenskih potrepština za obitelji s poplavljenih područja. Sve planirane aktivnosti bit će izvršene u koordinaciji a Crvenim križem Bosne i Hercegovine i Crvenim križem Republike Srpske.

– Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, sukladno svojim nadležnostima, pružat će i dalje potporu programu rada Crvenog križa Federacije BiH, kao humanitarnoj organizaciji od posebnog društvenog značaja, koja rješava mnoge krizne situacije na profesionalan i odgovoran način, te je u stalnoj službi svih građana – izjavio je ministar Mandilović.

Za pruženu potporu u radu Crvenog križa Federacije BiH, predsjednik Ivo Juričević danas je uručio zahvalnicu ove organizacije Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, saopćeno je ovog ministarstva.


Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.