Pokazna vježba za djecu na Rehabilitacionom kampu na Vlašiću

U organizaciji Crvenog križa SBK/KSB, a u suradnji sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka” i CKFBiH danas je održana je pokazna vježba iz prve pomoći za djecu koja se trenutno nalaze na Rehabilitacionom kampu na Vlašiću. Djeca su imala priliku vidjeti kako izgleda pružanje prve pomoći u saobraćajnoj nesreći. Nakon pokazne vježbe djeca su pokazala zainteresiranost i postavljali su dosta pitanja, a naši volonteri – članovi ekipe prve pomoći CK Kiseljak, i markiranti iz Crvenog križa Novi Travnik su se potrudili da sve to izgleda realno i zanimljivo.

Volonteri su također sudjelovali u kreativnim radionicama sa djecom, te su imali priliku da sa djecom sudjeluju u školi jahanja.

“Veliko hvala dugujemo djeci iz Udruženja, njihovim volonterima i direktoru koji su sa nama podijelili svoje priče, pokazali nam ljubav, emocije, dali nam dosta zagrljaja koji će nas grijati dugo, dugo… Nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da se družimo i dobijemo još puno, puno zagrljaja.”, navode svoje impresije iz CK Kiseljak.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.