Podijeljeni paketi hrane u općinama Doboj Jug i Usora

Danas je u općinama Usora i Doboj Jug upriličena podjela humanitarnih prehrambenih paketa – donacija Crvenog polumjeseca Turske, putem Crvenog križa Federacije BiH.

Podjeli su prisustvovali predstavnik CP Turske, gosp. Suat Sokulle, generalni sekretar/tajnik, Namik Hodžic, te Faiz Hadrović i Senadin Kumro. Sekretar/tajnik CK općine Usora, Boris Penava, zajedno sa članovima, Ana Papić, Samra Hujdur i Finka Rajkovaca, na licu mjesta dijelili humanitarne pakete hrane, a preostali paketi dostavit će se na kućne adrese obiteljima u stanju socijalne potrebe.
Crveni kriz općine Usora, kao i općine Doboj Jug iskreno se zahvaljuju donatoru.

Također je u kabinetu načelnika općine Usora Zvonimira Anđelića, dipl. ing. građ., održan sastanak sa predstavnicima Crvenog križa FBiH i Crvenog polumjeseca Turske. Tako su sastanku prisustvovali tajnik CK FBiH gospodin Namik Hodžić, tajnik CK Usora gospodin Boris Penava te predstavnik Crvenog polumjeseca Turske gospodin Suat Sokulle. Povod sastanku je bila današnja akcija podjele paketa sa hranom najpotrebitijim obiteljima u ovoj općini, koje je uz posredstvo i pomoć Crvenog križa FBIH donirao i podijelio Crveni polumjesec Turske. Razgovarano je također i o ostalim trenutnim kao i planiranim aktivnostima ovi dvaju udruženja.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.