Ozvaničenje projekta obnove 90 stambenih jedinica u Topčić Polju i 52 stambene jedinice u općini Maglaj

Dana 13.05.2015. godine, predstavnici Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine ozvaničili su završetak projekta obnovestambenih jedinica u Maglaju i Topčić Polju. Radi se o stambenim jedinicama uništenim tokom prošlogodišnjih poplava koje su zahvatile našu zemlju.Ozvaničenje završetka pomenutog projekta je upriličeno u Topčić Polju, gdje je projekat implementiran kroz saradnju Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crvenog križa Federacije BiH, humanitarne organizacije „Merhamet“, grada Zenica, te Kantonalnog ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Od doniranih sredstava- građevinskog materijala u vrijednosti od 400.000 KM obnovljeno je 90 kuća u Topčić Polju. Crveni križ Federacije BiH je u saradnji sa Crvenim polumjesecom Ujedinjenih Arapskih Emirata donirao 220.000 KM, humanitarna organizacija „Merhamet“ 100.000 KM, a Kantonalno ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice 80.000 KM. Ova sredstva su donirana u građevinskom materijalu.

 Istoga dana,ozvaničen je i završetak projekta obnove stambenih jedinica u općini Maglaj. Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crveni križ Federacije BiH su, za ovu općinu, donirali 170.000 KM, također u građevinskom materijalu, što je iskorišteno za obnovu 52 stambene jedinice.


Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.