OŠ Sokolje i Srednja elektrotehnička škola najbolje u pružanju prve pomoći u Novom Gradu

24.03.2018.godine održano je XXIII općinsko takmičenje iz prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Novi Grad Sarajevo, u prostorijama OŠ „Behaudin Selmanović“ u organizaciji Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo.

Takmičenje se sastojalo od 4 radna poligona sa realističkim prikazom povreda („Građevina“ , „Tuča navijača nakon Sarajevskog derbija“, „Saobraćajna nesreća“ i „Eksplozija plinske boce“). Takmičenju je pristupilo 14 osnovnih i 3 srednje škole.

U konkurenciji osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je OŠ “Sokolje”, drugo mjesto osvojila je OŠ “Behaudin Selmanović”, a treće mjesto je osvojila OŠ “Skender Kulenović”.

U konkurenciji srednjih škola, prvo mjesto osvojila je „Srednja elektrotehnička škola u Sarajevu“, drugo mjesto osvojila je „Peta gimnazija“, a treće mjesto je osvojila  “Gimnazija Dobrinja”.

Prvoplasirane ekipe predstavljaće Crveni križ Novi Grad na Kantonalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći 5. maja 2018. godine. Za 6 prvoplasiranih ekipa,  Crveni križ  Općine Novi Grad Sarajevo je obezbijedio pehare i za sve učesnike-pobjedničkih ekipa i nastavnike-instruktore, medalje i diplome, te zahvalnice za domaćina OŠ “Behaudin Selmanović“ i Općinu Novi grad Sarajevo.

Ovo takmičenje je sa 600,00 KM potpomogla Općina Novi Grad Sarajevo. I ovom prilikom najtoplije se zahvaljuju direktoru OŠ „Behaudin Selmanović“, gosp. Jasminu Marevcu, i osoblju koji su svesrdno izašli u susret svim  potrebama Crvenog križa Novi Grad, tokom ovog takmičenja.

Na takmičenju su sve zadatke obavljali aktivisti – volonteri Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo i to njih 50. Posebno hvala medijima koji su propratili ovaj događaj: TV FIVA , „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“.

Takmičenju su, u svojstvu gostiju, prisustvovali: predstavnici Crvenog križa Federacije BiH, direktori škola, i pripadnici Treće policijske uprave Novi Grad Sarajevo, koji su i obezbjeđivali ovo takmičenje.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.