OŠ Ivan Goran Kovačić i SMŠ Zijah Dizdarević predstavljaće CK općine Fojnica na kantonalnom takmičenju

U petak, 13. aprila 2018. godine, volonteri organizacije Crvenog križa općine Fojnica organizovali su općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći s realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja za učenike osnovih i srednje škole sa područja općine Fojnica, čiji je domaćin bila OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica. Na takmičenju su učestvovale dvije ekipe podmlatka, učenici OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica i učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići-Fojnica i ekipa omladine, učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica. Takmičenje se sastojalo od dva radna poligona i poligona sa test pitanjima na kojima su takmičari pokazali znanje iz poznavanja i pružanja prve pomoći.

Obzirom da ekipa omladine nema konkurenciju u svojoj kategoriji i prema propozicijama takmičenja, ekipa je prošla kroz poligone i direktno se plasirala na kantonalno takmičenje. Pobjednik općinskog takmičenja u kategoriji podmlatka je ekipa OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići-Fojnica, koja će  predstavljati CK Fojnica na kantonalnom takmičenju zajedno sa ekipom omladine koju čine učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica. Kantonalo takmičenje će se održati 05.05.2018. godine, a domaćin će biti Crveni križ općine Kiseljak. Ekipama su dodjeljene medalje i diplome za zasluženo osvojeni plasman, a zahvalnice školama za učešće na takmičenju, nastavnicama koje su pripremale učenike kao i markirantima takmičenja.

 

Hvala vrijednim volonterima koju su učestvovali u realizaciji takmičenja, svim učesnicima, a pobjedničkoj ekipi podmlatka kao i ekipi omladine želimo puno sreće.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.