Održane redovne izvještajne skupštine u Novom Travniku i Cazinu

U ponedjeljak, 26. marta 2018. godine, održana je redovna izvještajna Skupština Crvenog križa općine Novi Travnik u kabinetu Doma kulture. Na ovoj Skupštini je usvojen plan rada za 2018. godinu, financijski plan za 2018.godinu, izvještaj o radu za 2017.godinu, izvještaj Nadzornog odbora za 2017.god i financijski izvještaj za 2017. godinu. Pored navedenog, donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Statuta i Odluka o formiranju etičkog odbora Crvenog križa općine Novi Travnik.

Na ovoj Skupštini uručene su i dvije plakete i to:

  1. Marijanu Lovrinoviću- počasnom članu Predsjedništva CK općine Novi Travnik, zahvala za njegov dugogodišnji bezuvjetni doprinos radu CK, te njegovom nastojanju da nas sve unutar CK održi kao jednu obitelj.
  2. Elmedini Herceg- mladoj volonterki CK općine Novi Travnik, uručeno je priznanje koje je dobila od CK F BiH povodom spašavanja jednog mladog života na turniru Karate Kupa koji je održan u Novom Travniku.

Generalni sekretar CKFBiH, g. Namik Hodžić, odazvao se pozivu ove organizacije, te samim tim, kako oni kažu, upotpunio Skupštinu te pomogao u njenom radu.

31.marta 2018.godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština CK-a Cazin. Na sjednici skupštine CK-a Cazin usvojeni su izvještaji  za 2017.godinu, planovi za 2018.godinu, odluka o izmjeni i dopuni statuta CK-a Cazin, odluka o promjeni imena Crveni križ općine Cazin  u  Crveni križ grada  Cazin, te imenovanje Etičkog odbora CK-a Cazin.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.