Održana Skupština Vijeća mladih Federacije BiH

U periodu od 26. do 28.06.2020.godine na Blidinju (HNK) održana je godišnja skupština Vijeća mladih Federacije BiH. Na poziv Vijeća mladih Federacije BIH ispred Crvenog križa Federacije BiH prisustvovao je Muamer Đedović, predsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Tokom skupštine, rukovodstvo Vijeća mladih upoznalo je prisutne o svojim aktivnostima i postignutim rezultatima u protekloj godini, kao i planovima za naredni period gdje treba istaći i potpisivanje Sporazuma o saradnji između Vijeća mladih Federacije BiH i Crvenog križa Federacije BiH na čijoj izradi se radilo u proteklom periodu, a čije bi se potpisivanje trebalo desiti u narednom periodu.

Vijeće mladih prepoznalo je Crveni križ Federacije BiH, kao najveću volontersku organizaciju u BiH, za partnera u pogledu izmjene Zakona o volontiranju Federacije BiH koji se ne primjenjuje dovoljno ili nikako, čime bi se zajedničkim snagama krenulo u izmjene istog.

Predsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH, Muamer Đedović, čestitao je Vijeću mladih Federacije BiH na postignutim rezultatima, te tom prilikom uručio i skromni poklon generalnoj sekretarki Vijeća mladih. Bila je ovo bila prilika i da se predstavi rad Crvenog križa Federacije BiH obzirom da su pored članova Skupštine Vijeća mladih, kao gosti prisustvovali i predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT, RYCO-a BiH- Regional Youth Cooperation Office (Local Branch Office in Sarajevo) i BHRI-a (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative), ali i da se još jednom iskaže spremnost za saradnju u pogledu poboljšanja položaja mladih.  

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.