Održana radionica: Online komuniciranje – kada, kako i na koji način?

Radionica „Online komuniciranje – kada, kako i na koji način?“ organizirana je u periodu od 02-05.11.2022. godine u Etno selo „Čardaci“ uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog križa u BiH. Radionici su prisustvovali volonteri iz strukture Društva Crvenog krsta/križa BiH, odnosno, Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog krsta Republike Srpske.

Cilj radionice bio je dodatno educirati mlade volontere koji se bave komunikacijama u svojim sredinama kako upravljati informacijama te ih plasirati u medije, kada, kako i koju formu izabrati za medije na osnovu događaja koje organiziramo i kako izabrati ciljnu publiku.

  • Istaknutno je kako je neophodno poznavati osnovne novinarske forme kako bi ispravno djelovali u mirnom vremenu, ali i kriznim situacijama, zbog čega smo se posebno osvrnuli i na komuniciranje u kriznim situacijama.

Poseban naglasak stavljen je na foto i video sadržaju, kao i digitalnom marketingu odnosno oglašavanju na  društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google) te što boljoj promociji Crvenog križa u javnosti.

U radionici je učestvovalo 23 volontera, među kojima su bili i predavači iz stručnih službi Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog krsta RS-a.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.