Održana Prva tematska radionica za sekretare/tajnike u strukturi DCK BiH

U periodu od 05-07.11.2019. godine u Etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine organizovana je Prva tematska radionica za sekretare/tajnike u strukturi Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, na kojoj je prisustvovao 101 učesnik.
Prvu tematsku radionicu je otvorio predsjednik DCK BiH gosp. Husein Kličić, a uvodničari su bili generalni sekretar DCK BiH mr Rajko Lazić, generalni sekretar CK RS gosp. Đoko Mihajlović i generalni sekretar CK FBiH gosp. Namik Hodžić. Gosti predavači na Prvoj tematskoj radionici su bili gosp. Samir Džaferović, šef Odsjeka za drumski i željeznički saobraćaj i gosp. Miroslav Đerić, stručni savjetnik za međunarodnu saradnju iz Sektora za transport Ministarstva komunikacija i transporta BiH i prof. dr Vladimir Barović sa Odsjeka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Moderator Prve tematske radionice za sekretare/tajnike u strukturi Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je bila g-đica Amina Kurtagić, a u okviru programa razgovaralo se o sljedećim značajnim temama: Zakonska i podzakonska regulativa osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila iz prve pomoći, Program prve pomoći u strukturi DCKBiH, Program certificiranja instruktora iz prve pomoći; Razvojni plan Društva Crvenog krsta/križa BiH;

Komunikacija u kriznim situacijama; Uloga strukture DCK BiH u oblasti migracija; Diseminacija, Smjernice za vizuelni identitet; Zakon o Društvu Crvenog krsta/križa BiH i Statut Društva Crvenog krsta/križa BiH.

Tom prilikom takođe su prezentovane aktivnosti Delegacije MKCK u BiH kao i projektne aktivnosti Kancelarije Švajcarskog Crvenog krsta/križa u BiH.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.