Održana dvodnevna edukacija prve pomoći za uposlenike i volontere organizacija CK u ZHŽ

Dvodnevna edukacija prve pomoći za uposlenike i volontere Crvenog križa i nastavnike koji vode sekcije u školama na području Zapadno-hercegovačke Županije održana je u Grudama.

Prisutne je pozdravio Srećko Mikulić, predsjednik Skupštine Crvenog križa ZHŽ, Josip Zelenika, predsjednik Crvenog križa ZHŽ, te Nada Pezer, sekretar Crvenog križa općine Grude.

Radionicama su prisustvovali učesnici iz Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškog i Gruda, a vodili su ih Nevenka Milanović, Azra Mešić i Jasmin Nikšić ispred Crvenog križa Federacije BiH, te Tomislav Miloš, instruktor prve pomoći.

Na  radionici su prezentirane osnove pružanja prve pomoći, postupak reanimacije (KPR) te način upotrebe AED-a (automatskog eksternog defibrilatora) što je novost u pristupu prvoj pomoći na našim prostorima.

Između ostalog, razgovarano je o održavanju općinskih/gradskih natjecanja osnovnih i srednjih škola u ŽZH iz pružanja prve pomoći koja se trebaju održati do 15. travnja. U tom smjeru su i nastavnicima predstavljene smjernice za rad s djecom.

Na kraju radionice svima su uručene zahvalnice za sudjelovanje u radu ovog važnog događaja za strukturu Crvenog križa u Županije Zapadnohercegovačke, tom prigodom je predsjednik Crvenoga križa ŽZH Josip Zelenika zahvalio nastavnicima osnovnih i srednjih škola u ŽZH što su se odazvali pozivu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.