Održana 7. sjednica VI saziva Predsjedništva CK FBiH

U sjedištu Crvenog križa Federacije BiH 11. decembra/prosinca 2018. godine održana je 7. sjednica VI saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH.

Na navedenoj sjednici članovi Predsjedništva su, između ostalog, razmatrali i usvojili Prijedlog plana rada, kao i Prijedlog financijskog plana za 2019.godinu koji su dalje upućeni na  razmatranje i usvajanje Skupštini Crvenog križa Federacije BiH. Predsjedništvo je usvojilo i Izvještaj o aktivnostima u vezi zbrinjavanja migranata, Izvještaj o tranferiranim i pravdanim novčanim sredstvima, kao i Izvještaj o primljenim i distribuiranim humanitarnim robama.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj sa održane Tematske konferencije Crvenog križa Federacije BiH, te izražena zabrinutost slabim odzivom sekretara općinskih organizacija Crvenog križa. Zaključeno je da bi se tematske konferencije ubuduće trebale održavati najmanje dva puta godišnje i da se na istim očekuje participacija sekretara svih općinskih/gradskih i kantonalnih/županijskih organizacija Crvenog križa.

Na sjednici su donesene:

Odluka o preraspodjeli sredstava Švicarskog Crvenog križa u okviru projekta „Migranti u BiH“, Odluka o verifikaciji odluka Predsjednika i generalnog sekretara Crvenog križa FBiH, kao i odluke o dodjeli novčanih sredstava organizacijama Crvenog križa: Maglaj, Sapna i Ključa. Utvrđen je i prijedlog odluke o izboru zastupnika u organe DCK BiH (Predsjednik Skupštine, Predsjedništvo, Nadzorni odbor, predsjednik i dopredsjednik) te upućen dalje na razmatranje i usvajanje Skupštini Crvenog križa Federacije BiH, koja je zakazana za 18. decembar/prosinac 2018. godine.

Jednoglasno su usvojene informacije o aktivnostima sprovedenim u Tjednu/Nedjelji solidarnosti, povodom Svjetskog dana volontera (5.12.), kao i informacije o održanoj izvještajnoj Konferenciji mladih Crvenog križa FBiH, održanom 20.Federalnom takmičenju/natjecanju iz programa upozoravanja na opasnost od mina i NUS-a te održanoj radionici psihosocijalne podrške za osoblje i volontere organizacija Crvenog križa u HNK/Ž.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.