Održana 3. Sjednica VI saziva Skupštine Crvenog križa ZDK

U Zenici je održana 3. Sjednica VI saziva Skupštine Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona. Skupštini su prisustvovala 22 delegata, kao i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić, predsjednik Skupštine Društva Crvenog križa Hasan Topalović kao i drugi.

Osim Izvještaja o prošlogodišnjem radu ove humanitarne organizacije, članovi Skupštine razmatrali su i usvojili i ostale godišnje dokumente, kao što su Plan rada i Finansijski plan Crvenog križa ZDK za 2020. godinu.

Predsjednik Skupštine CK ZDK Sulejman Kurbašić i predsjednik CK ZDK Marko Sinanović istakli su da je ova redovna Skupština Crvenog križa ZDK trebala biti održana i ranije, ali da to nije bilo moguće zbog situacije u vezi pojave koronavirusa, te da je ovo prilika da se osvrnemo na ono što je CK ZDK uradio tokom prošle godine, ali i da se definiraju naredne aktivnosti.

– Upravo u ovakvim situacijama, kao što je ova koja nas je zadesila ove godine zbog postojanja virusa, vidljiva opravdanost i važnost postojanja ove svjetske humanitarne organizacije – kazao je u svom govoru generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Rad sa mladima i podmlatkom, socijalne djelatnosti, dobrovoljno darivanje krvi, osposobljavanje kandidata za vozače motornih vozila, služba traženja, informisanje i diseminacija, te pomaganje onima kojima je pomoć potrebna samo su neki od ciljeva ove organizacije i u drugoj polovini 2020. godine. Neformalno druženje delegata Skupštine i gostiju nastavljeno je uz ručak i ugodnu atmosferu u restoranu ,,Ada“.

Sjednica je održana uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.