Održana 18. sjednica V saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH

Dana 18.01.2017. godine održana je 18. redovna sjednica V saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH.

Na održanoj sjednici, Predsjedništvo je razmatralo i usvojilo prijedloge Plana rada Crvenog križa Federacije BiH za 2017. godinu, Finansijskog plana i odluke o izvršenju Finansijskog plana za 2017. godinu, odluke o provedbi redovnih izbora u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, kao i uputa za za sazivanje i održavanje izbornih sjednica Skupštine u organizacijama Crvenog križa Federacije BiH. Također je razmatrana i Strategija Crvenog križa Federacije BiH 2020.

Predsjedništvo Crvenog križa Federacije BiH izrazilo je zabrinutost umanjenjem sredstava iz Budžeta Federacije BiH namjenjenih Crvenom kriću Federacije BiH za 2017. godinu, kao i samim odnosom organa vlasti prema finansiranju djelatnosti organizacija Crvenog križa na svim nivoima organizovanja. Zaključeno je da je neophodno poduzeti korake u cilju promjene odnosa vladajućih struktura prema organizacijama Crvenog križa u Bosni i Hercegovini.

Svi dokumenti proslijeđeni su Skupštini Crvenog križa Federacije BiH na razmatranje i usvajanje, a za datum održavanja Skupštine Crvenog križa Federacije BiH usvojen je 31.01.2017. godine.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.