Održana 13. sjednica VI saziva Predsjedništva CK FBiH

U utorak, 24.9.2019. godine u prostorijama CK FBiH, održana je 13. sjednica VI saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH.

Na navedenoj sjednici članovi Predsjedništva su između ostalog razmatrali i usvojili Izvještaj o aktivnostima u vezi zbrinjavanja migranata, Izvještaje o provedbi aktivnosti: Učešće članova iz strukture Crvenog križa Federacije BiH na manifestaciji Italijanskog  Crvenog križa „Solferino 2019 – Fiaccolata“; Učešće strukture Crvenog križa FBiH na obilježavanju 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Radionice za certificiranje instruktora iz prve pomoći; Učešće predstavnika mladih na Mediteranskom kampu mladih “Atlantis”,Sutomore; Svjetski dan mladih (12.08.) i Kamp mladih DCK BiH; Svjetski dan nestalih osoba (30.08.); Tjedan/Nedjelja borbe protiv tuberkuloze(14-21.); Realizacija projekta DCK BiH “Svi možemo učiniti da se okonča tuberkuloza u  našem okruženju”;Svjetski dan prve pomoći (14.09.);

Na sjednici su donesene: Odluka o verifikaciji odluka predsjednika i generalnog sekretara donesenih između dvije sjednice, Odluka o o raspodjeli roba nabavljenih iz vlastitih sredstava, Odluka o utvrđivanju članova komisija u Društvu CK BiH i Odluka o namjeni i raspodjeli sredstava od igara na sreću .

Također usvojen je Plan realizacije zajedničke Tematske konferencije sekretara/tajnika, kao i planovi: održavanja Vježbe Službe zaštite i spašavanja Crvenog križa Federacije BiH sa partnerima u sistemu zaštite i spašavanja u Lukavcu, te planovi obilježavanja značajnih/tradicionalnih datuma do kraja 2019. godine.

Prihvatio se i plan održavanja Konferencije mladih Crvenog križa Federacije BiH i seminara “Prevencija ovisnosti”.

Zaključak je i da organizacije Crvenog križa u strukturi Crvenog križa Federacije BiH trebaju poštivati Pravila o organiziranju i djelovanju mladih Crvenog križa Federacije BiH, održavati sjednice Konferencije mladih i dostavljati potrebnu dokumentaciju, kao i dozvoliti mladima da postanu članovi Kluba mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.