Održan sastanak članova Komisije za zdravstvo i dobrovoljno davalaštvo krvi i ekspertnog tima prve pomoći

Jučer je u sjedištu Crvenog križa Federacije BiH održan je sastanak članova Komisije za zdravstvo i dobrovoljno davalaštvo krvi i ekspertnog tima prve pomoći.

Na sastanku su prisustvovali dr Adis Kukuljac, dr Edina Zagić, mr.sci. Edina Pačuković, dipl.med.teh. Jasmin Nikšić, Nevenka Milanović stručna saradnica za zdravstvo, kao i generalni sekretar Namik Hodžić.

Tokom sastanka razgovaralo se o poboljšanju kvaliteta i unaprijeđenju rada Crvenog križa Federacije BiH u oblasti javno-zdravstvenog prosvjećivanja, kao i edukacije iz pružanja prve pomoći.

Također su definisani koraci u kontekstu realizacije 1. Simpozija prve pomoći sa međunarodnim učešćem koji će se održati u povodu Svjetskog dana prve pomoći 13.-14.09.2019. godine i koji će okupiti stručnjake iz oblasti prve pomoći. Prvi Simpozij ovog karaktera koji Crveni križ Federacije BiH organizira predstavlja jedinstvenu priliku da se u program prve pomoći krene sveobuhvatno i razgovara o aktualnim temama koje se tiču prve pomoći sa stručnog i naučnog aspekta. Jedan od zaključaka sastanka je svakako i podizanje na veći nivo svih aktivnosti u oblasti zdravstva, a posebno predstojeće Federalno takmičenje iz prve pomoći, kao i radionice certificiranja instruktora predavača prve pomoći.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.