Održan konstituirajući sastanak Pododbora za logističku podršku i realizaciju na obilježavanju 29. Godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice

U Memorijalnom centru u Potočarima održan je konstiuirajući sastanak Pododbora za logističku podršku i realizaciju na obilježavanju 29. Godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Sastanak je otvorio Predsjednik Oragnizacijskog Odbora za obiljeržavanje genocida na Bošnjacima Srebrenice Hamdija Fejzić, nakon čega je predložen i usvojen dnevni red. Za predsjednika podpodbora izabran je Mirsad Bajrović (Federalno ministarstvo raseljenih soba i izbjeglica FBiH), potpredsjednici su Merima Sarajlić (Crveni križ Tuzlanskog kantona) i Ramo Dautbašić( Federalna uprava Civilne zaštite). Koordinator operativnih aktivnosti u oblasti zdravstva i prve pomoći i ove godine je dr Mensud Hadžibeganović, volonter Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

Ovim sastankom i zvanično su započele pripremne aktivnosti za obilježavanje 29. Godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.