Održan drugi kamp mladih DCKBiH

Društvo Crvenog krsta/križa BiH (DCKBiH) u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske (CKRS) i Crvenim križom Federacije BiH (CKFBiH) u periodu od 21 do 25.08.2019.godine u hotelu Level Up na Trebeviću organizovalo je drugi Kamp mladih DCKBiH. Kamp je realizovan uz finansijsku podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa – delegacije u BiH (MKCK).

Na kampu mladih DCKBiH učestvovalo je 30 mladih volontera sa područja Bosne i Hercegovine iz slijedećih gradova: Srebrenica, Šamac, Istočno Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Višegrad, Ilidža, Maglaj, Banovići, Gradačac, Žepče, Orašje, Travnik, Novi Travnik, Tuzla, Cazin, Sarajevo-Novi Grad, Sarajevo-Centar, Tuzla i Kupres.

G-din Rajko Lazić, generalni sekretar DCKBiH na samom početku Kampa obratio se učesnicima kampa, istakao je važnost rada sa mladim volonterima iz strukture DCKBiH i njihov doprinos u realizaciji programskih aktivnosti Crvenog krsta/križa i zvanično je otvorio Kamp mladih DCKBiH. Učesnicima kampa mladih obratio se i g-din Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH.
Kroz primjenu interaktivne metodologije učesnici kampa su imali priliku da stiču znanja o Crvenom krstu/križi i programskim aktivnosti. Tokom petodnevnog boravka na kampa imali su priliku stvoriti nova prijateljstva, uspomene, širiti znanja i vještine, ponosno noseći znak Crvenog krsta/križa i predstavljajući naše principe.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.