Održana pres konferencija povodom najave aktivnosti u Nedjelji/tjednu Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca (08.-15.05.)

 Danas je u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH održana zajednička pres konferencija Društva Crvenog krsta/križa BiH, Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog krsta Republike Srpske, a povodom najave aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana (08.05) i Nedjelje/tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08.-15.05).

Na pres konferenciji govorili su glavni tajnik Crvenog krsta/križa BiH, Branko Leko, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Namik Hodžić i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, Đoko Mihajlnović, a prisutna je i bila i Zorica Lučić, predstavnica delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Generalni sekretari entitetskih organizacija najavili su različite promotivno-informativne, zdravstvene, socijalne i edukativne aktivnosti kojima će se obilježiti Nedjelj/tjedan Crvenog križa u BiH, dok je glavni tajnik DCK BiH iznio informacije o toku obnove zgrade Crvenog križa BiH, te planirane aktivnosti u povratu imovine koju Crveni križ BiH ima u susjednim zemljama.

Generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH upoznao je novinare sa planiranim aktivnostima u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, osvrnuvši se na planiranu izložbu likovnih i literarnih radova i fotografija na temu “Volonterizam- svuda za sve”, čiji su autori naši volonteri i članovi.

Nakon pres konferencije izvršeno je potpisivanje sporazuma,te primopreda ja vozila, koja su sekretari entitetskih organizacija preuzeli od glavnog tajnika DCK BiH.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.