Održana 2. redovna sjednica Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH

Dana 06.02.2014. godine u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH održana je 2. redovna sjednica Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH. Sjednici su prisustvovali: predsjednik Ivo Juričević, generalni sekretar Namik Hodžić, te članovi Predsjedništva Senka Vuković, Mijo Mijić, Prof.dr. Sead Jamakosmanović, Mr. Hasan Topalović, Emir Sarajlić, Alen Kajtaz, Branko Leko, prof.dr. Ajnija Omanić, Adela Škaro, Darko Kalaš i Dobrica Jonjić.

Predsjedništvo je na pomenutoj sjednici između ostalog usvojilo Poslovnik o radu Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH, te donijelo odluku o odobravanju novčanih sredstava organizacijama Crvenog križa kantona ( za CK općine i grada), a na ime  realiziranja programa dobrovoljnog darivalaštva krvi, u ukupnom iznosu od 19.381,00 KM, kao i odluku o odobravanju novčanih sredstava organizacijama Crvenog križa po objavljenom internom konkursu, u ukupnom iznosu od 31.512,96 KM.
Članovi Predsjedništva su razmatrali i usvojili Pravilnik o prikupljanju, raspodjeli i namjeni novčanih sredstava prikupljenih od priloga građana u kasama Crvenog križa “Humana“. Usvojen je i Operativni plan zajedničkih aktivnosti u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, te Izvještaj o dugovanjima novčanih sredstava organizacija CK kantona i općina prikupljenih u oblasti edukacije vozača m/v iz prve pomoći, zaključno sa 31.12.2013.godine.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.