Održan redovni polugodišnji sastanak Stalnog tima za obuku i razvoj Službe traženja Društva Crvenog krsta/križa BiH

U Sarajevu je 15. 16. i 17  juna 2015. godine održan  redovni  polugodišnji koordinacijski sastanak Stalnog tima za obuku i razvoj Službe traženja Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine. Sastanak je održan u organizaciji Crvenog križa Federacije BiH.

U radu su učetvovali članovi Stalnog tima za obuku i razvoj Službe traženja DCKBiH: predstavnica MKCK Dijanela Rajkić,  koordinatorica Službe traženja DCK BiH Elvira Šišić, koordinator Službe traženja Republike Srpske Momir Škiljević i koordinatorica Službe traženja Crvenog križa Federacije Vihorka Tomas.

Drugi dan na radionice  učešće su uzeli delegat MKCK, gospodin Laurent Burkhalter , Regionalni koordinator za pitanja zaštite za zapadni Balkan, Predsjednik Predsjedništva DCK BiH Rajko Lazić i glavni tajnik Društva Crvenog Križa/Krsta BiH Branko Leko.

Interesantno je napomenuti da su se  svi učesnici radionice predstavili delegatu kroz svoj rad kako bi imao uvida u  u rad Službe Traženja Crvenog križa kroz cijelu našu strukturu od državne razine do općinske. Obrađivale su se redovne aktivnosti Službe traženja, izvješća  koja se odnose na prvu polovinu 2015 godine, Plan rada za period VII – XII 2015. godine, okvirni prijedlog ciljeva, te plan budžeta za 2016. godinu.


Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.