Održan godišnji evaluacijski sastanak MKCK sa Društvom Crvenog krst/križa BiH, Institutom za nestale osobe BiH i Udruženjima porodica nestalih osoba u BiH

U Sarajevu, Hotel Hollywood u periodu 02-03.12.2014. godine održan je godišnji evaluacijski sastanak Međunarodnog komiteta Crvenog križa sa Društvom Crvenog krsta/križa BiH, Institutom za nestale osobe BiH i predstavnicima Udruženja porodica nestalih osoba u BiH. Na sastanku su sudjelovali: Šef delegacije MKCK u BiH, g. Boris Kelečević, Glavni tajnik DCK BiH, Branko Leko, generalni sekretar Crvenog križa FBiH g. Namik Hodžić, predstavnici INO-a u BiH, članovi Stalnog tima Službe traženja, koordinatori MKCK i koordinatori Službe traženja.

Svrha pomenutog sastanka bila je razmjena informacije o implementaciji Operativnog sporazuma o saradnji DCK BiH i MKCK i rezultatima rada Službe traženja. Govorilo se o pravnim aspektima i podzakonskim aktima koji su vezani za zaštitu ličnih podataka te koje su obaveze i odgovornosti Crvenog križa u ovom dijelu. Na sastanku je bilo riječi i o primjeni Procedura za implementaciju Operativnog Sporazuma o saradnji između DCK BiH i INO BiH, ostvarenom napretku, te analiziran trenutni nivo saradnje.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.