Širom Federacije obilježen Svjetski dan zdravlja pod motom “Zdravlje za sve”

Svjetski dan zdravlja svake godine obilježava se 07.04. s ciljem podizanja svijesti o značaju očuvanja zdravlja i prevencije obolijevanja.

Ove godine, ovaj datum obilježavamo pod motom „Zdravlje za sve“.

Inače, povodom Svjetskog dana zdravlja Crveni križ Federacije BiH, zajedno sa volonterima Crvenog križa općine Centar Sarajevo organizirao je informativni štandove u Sarajevo City Centru.

Građani su na našim štandovima mogli izmjeriti šećer u krvi i krvni pritisak, ali i porazgovarati sa našim iskusnim volonterima te se poslužiti voćem.

Za najmlađe, ali i starije koji su bili zainteresirani organizirana je prezentacija i radionica karidopulmonalne reanimacije.

Ovaj datum, na sličan način, obilježen je i širom Federacije BiH.

Crveni križ grada Orašje

Volonteri Crvenog križa grada Orašje u centru grada postavili su promotivni štand i stol sa stolicama za mjerenje krvnog pritiska. Također, vršena je edukacija građana i podjela voća. 

Crveni križ općine Kiseljak

Volonteri Crvenog križa općine Kiseljak su povodom Svjetskog dana zdravlja postavili štand na koje su Kiseljačani mogli besplatno izmjeriti nivo šećera u krvi i krvni tlak.

Štand je posjetilo više od 30 građana, a cilj akcije je bio podići svijest građana o važnosti kontroliranja šećera u krvi i tlaka kako bi se na vrijeme otkrila eventualna odstojanja u normalnim vrijednostima ovih parametara.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.