Nestlé Adriatic BH d.o.o. donacijom pomogao Crveni križ FBiH

Iznos od 6.500,00 KM uplatila je kompanija Nestlé Adriatic BH d.o.o. Crvenom križu Federacije BiH. U vrijeme kriza, i situacija poput ove, najbolje se pokažu društveno-odgovorne kompanije. Zato, aplauz za Nestlé Adriatic BH d.o.o.!

Sredstva će se iskoristiti za nabavku zaštitne medicinske opreme (maske, dezinfekcijska sredstva, rukavica i sl.) za stanovništvo i/ili medicinske djelatnik, a vezano za zaustavljanje širenja #COVID19.

U Bosni i Hercegovini potrošači dobro poznaju Nestlé proizvode.

Švajcarska firma Société pour l'Exportation des Produits Nestlé 1996. godine otvara svoja predstavništva u Hrvatskoj i Srbiji, a godinu dana kasnije otvaraju se predstavništva u Bosni i Hercegovini te Makedoniji. U predstavništvima u cijeloj regiji tada je bilo tek desetak zaposlenih. Prvi uvoznici Nestlé proizvoda u Bosni i Hercegovini bili su Kreis (do 2001.), a onda Podravka (do 2006.).

Firma Nestlé Adriatic osnovana je 2003. godine, a uključuje tržišta Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova, sa centralom u Zagrebu. Na tržištu regije nudi svjetski poznate robne marke: NESCAFÉ, THOMY, MAGGI, NESQUIK, KITKAT, SMARTIES, LION, AFTER EIGHT, PURINA i NESTLÉ žitarice.

Krajem 2003. u Zagrebu je osnovana firma Nestlé Adriatic d.o.o., kao centralni ured za čitavu regiju, koji je ujedinio sva dotadašnja predstavništva.

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini 2006. godine dobiva status društva s ograničenom odgovornošću i iste godine mijenja distributera (firma Teloptic) te počinje sa direktnim uvozom svojih proizvoda.

Bez obzira na rast firme kroz mnogobrojne akvizicije, istraživanje i razvoj prehrambenih proizvoda i dalje su jedna od osnovnih djelatnosti unutar firme.

Istraživanja firme Nestlé usmjerena su na ishranu koja će smanjiti rizik od bolesti današnjice, poput pretilosti, dijabetesa i bolesti krvnih žila.

U sastav grupe Nestlé ulazi i 40 istraživačkih centara te se godišnje u firmi Nestlé na istraživanja potroši više od  1.6 milijardi švajcarskih franaka.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.