NEMJERLJIVA SNAGA ŽENA: RAP “Poslovna žena” uručila vrijednu donaciju za migrante u Salakovcu

U organizaciji Regionalne asocijacije poduzetnica ‘Poslovna žena’ prikupljena je i uručena pomoć za migrante u centru Salakovac kod Mostara.

“U akciji su učestvovali i poduzetnice i poduzetnici, čime smo na određeni period obezbjedili hranu i higijenske potrepštine za Crveni križ grada Mostara, koji zbrinjava migrante u centru u Salakovcu.”, rekla je predsjednica asocijacije, Dženita Zirdum.

Uz članice asocijacije “Poslovna žena” doprinos su dali i privrednici, a brza reakcija poslovnih žena pokazatelj je snage žena u BiH.

“Asocijacija “Poslovna žena” je jedna od onih koji su se među prvima samoinicijativno javili i pitali za potrebe. Vrijednost donacije je do sada među najvećim. Iskrena zahvalnost za ovaj ogroman čin humanosti, čime još jednom dokazujemo da združeno se može puno.”, istakao je generalni sekretar CKFBiH, Namik Hodžić

“Pomoć je dostavljena tačno po potrebama i osim hrane dostavljena je nova obuća i dio garderobe za djecu i ostale korisnike kampa”, naglasio je Alen Kajtaz, sekretar CK grada Mostara

Podsjećamo, Crveni križ grada Bihaća i Crveni križ grada Mostara zbrinjavaju migrante i vode brigu o njima. Na nedavno održanoj vanrednoj sjednici Predsjedništva CKFBiH, jedan od zaključaka bio je da očekuju da nadležne institucije preuzmu svoju ulogu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.