Međunarodni dan starijih osoba-1. oktobar/ listopad

Prvi oktobar/listopad se diljem svijeta obilježava u čast poštovanja i brige za starije osobe. Ovogodišnji slogan pod kojim će se obilježiti Međunarodni dan starijih osoba je aktivno starenje. Obilježavanje ovog datuma ima za svrhu da se u našem okruženju pažnja usmjeri na međugeneracijsku i porodičnu/obiteljsku solidarnost i povezanost gdje se starije osobe mogu osloniti na pomoć porodice/obitelji.

U okviru aktivnosti na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba predstavnici Crvenog križa Federacije BiH posjetit će  01.10.2012. godine u 12 00 sati JU Starački dom-Tomislavgrad. Tom prilikom će u čast poštovanja i brige za starije osobe štićenicima pomenute ustanove uručiti prigodne higijenske setove, određenu količinu pelena, nova invalidska kolica i voće, te uz druženje i razgovor pokušati da pokažu starim osobama kako nisu sami.
Crveni križ Federacije BiH na ovaj način želi dati doprinos obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba i usmjeriti pažnju javnosti na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.