Međunarodni dan mladih, 12. august

Organizacije u strukturi Crvenog križa Federacije BiH i ove godine obilježavaju Međunarodni dan mladih, 12. august.

Ovogodišnja globalna poruka UN-a povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih glasi: „ Mladi grade mir“ u cilju da se mladi ohrabre za sprečavanje sukoba, inkluziju, socijalnu pravdu i održivi mir.

 Ovim povodom, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić posjetio je mlade volontere, učesnike 12. tradicionalnog kampa mladih Crvenog križa Federacije BiH na Boračkom jezeru, gdje usvajaju nova znanja iz programskih aktivnosti Prva pomoć i Prevencija trgovine ljudima.

Crveni križ općine Donji Vakuf

Mladi Crvenog križa općine Donji Vakuf tradicionalno su u povodu obilježavanja 12. augusta – Svjetskog dana mladih organizovali su rekreativnu biciklističku vožnju, od Mješovite srednje škole do ušća Semešnice, a kratki izlet i druženje su nastavili na Ribnjaku “Semešnica” uz osvježenje, razgovor i zabavu.

Najstariji učesnik ovogodišnje biciklističke vožnje je Ibrahim Čajdo (71), dok je desetogodišnji Adin Kurić bio najmlađi učesnik biciklističke vožnje organizovane povodom Svjetskog dana mladih.

Svim mladim ljudima,a i onima koji se tako osjećaju želimo sretan Svjetski dan mladih, uz želje da se položaj mladih u društvu popravi, da mladi budu puno aktivniji i bolji, neka mladi budu promjena koju žele vidjeti !

Učesnicima se zahvaljujemo na divnom druženju i nadamo se njihovom dolasku i sljedeće godine ! Hvala vam !

Pored rekreativne biciklističke vožnje, volonterka Crvenog križa naše općine, Emina gostovala je u radijskoj emisiji, a povod i glavna tema ove emisije bili su Mladi Crvenog križa općine Donji Vakuf.
Također, dvije volonterke Crvenog križa općine Donji Vakuf su uzele učešće na Kampu mladih CKFBiH, a koji se održava 10.-14.08 na Boračkom jezeru.

Crveni križ općine Zavidovići

Crveni križ općine Zavidovići je ovim povodom organizirao svečani prijem za mlade volontere u prostorijama Crvenog križa uz skromni koktel, a za volontere je organizovan i izlet u Visoko kojem su prisustvovali i mladi volonteri Crvenog križa općine Visoko. Sekretar ove organizacije je u pratnji mladih volontera gostovao i na lokalnom radiju, a upriličeno je i predavanje mladima na temu “Doprinos mladih projektima Crvenog križa”.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.