Međunarodni dan starijih osoba obilježen u strukturi: Bore smijalice i njihove priče otkrivaju više od običnog broja godina

 

U petak, 27.09.2019.god. volonteri Crvenog križa općine Novi Travnik, zajedno sa učenicima OŠ “Novi Travnik” su posjetili Kuću njege “Starimo zajedno”. Razlog posjete je Međunarodni dan starijih osoba koji se obilježava 01.10., ali i Dječja nedjelja koja se obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada.

“Ovom posjetom smo željeli spojiti mlade i starije, kako bi razmijenili međusobna iskustva o životu danas i nekad, poslušali savjete naših starih, jer uvijek će nas njihovi savjeti voditi samo ka dobrom. Uz razgovor, harmoniku i pjesmu zadovoljstvo se vidjelo kod obje strane, ali i sreća. Jer nekome malo, znači mnogo. Crveni križ općine Novi Travnik uručio im je skromnu donaciju koja im je od velikog značaja. Dobili smo poziv da ih posjetimo za blagdane koji nam pristižu, tako da smo im obećali uskoro ponovni dolazak.”, kazali su iz ove organizacije.

“01.10.2019. obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba posjetom domu za stare i nemoćne „Naš Dom” Travnik. Cilj posjeta je bio ukazati na važnost i položaj starijih osoba u društvu. Također smo željeli zahvaliti tim osobama za sve što su uradili za sve nas. Dan smo proveli sa puno zabave, smijeha i naravno učenja. Naši mladi volonteri su se još jednom podsjetili koliko ustvari mogu naučiti od starijih, a i stari su rado dijelili svoja znanja i iskustva. Dobro raspoloženje se vidjelo i osjetilo od prvog trenutka posjeta. Osjetio se „dah mladosti” kojeg su unijeli naši volonteri i u kojem su uživali korisnici doma. Dan je izvrsno prošao i radujemo se budućim posjetama!”, naveli su iz CK Travnik. https://youtu.be/GI9Ks3Gnvn4 – prilog iz Travnika.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, volonteri Crvenog križa Kiseljak su sa predsjednicom dr. Anom Pecirep u ponedjeljak 30. 09. 2019. godine posjetili Dom starih osoba na Brnjacima. Volonteri su uz skromne poklone, druženje, pjesmu i šalu uljepšali dan korisnicima Doma.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba volonteri Crvenog križa Vogošća su izvršili posjetu osobama treće životne dobi i uručili prehrambene pakete.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, volonteri Crvenog križa općine Kupres posjetili su starije osobe, uručili im pakete hrane i higijenskih proizvoda te ih razveselili razgovorom.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.