Maturanti Donjeg Vakufa u humanoj misiji

Crveni križ općine Donji Vakuf je, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu kantonalne bolnice Travnik i Mješovitom srednjom školom Donji Vakuf, organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi 16. marta ove godine. Akciji se odazvalo 39 srednjoškolaca, od kojih je 26 bilo u mogućnosti darovati krv.

Sekcija dobrovoljnih darivalaca krvi Crvenog križa ove općine bogatija je za 26 mladih humanitaraca, punih želje i volje da pomognu drugima.

“Zahvaljujemo se na saradnji upravi Mješovite srednje škole Donji Vakuf, te sekciji Crvenog križa koja djeluje pri ovoj školi. Također zahvaljujemo se i Zavodu za transfuzijsku medicinu kantonalne bolnice Travnik. Posebno se zahvaljujemo našim mladim humanistima koji su darovali dragocjenu tečnost, iskazali volju, želju za pomaganjem. Nadamo se da će naši humanisti nastaviti sa svojom misijom pomaganja i u budućnosti, da će nastaviti biti nečiji heroji.”, navode iz organizacije.
Također su  se zahvalili i Radiju Donji Vakuf, na medijskom praćenju akcije darivanja krvi, te najavi iste.

Nakon akcije darivanja krvi Crveni križ općine Donji Vakuf organizirao je zahvalni ručak i malo druženje za nove darivaoce krvi.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.