Ljetna akcija dobrovoljnog davanja krvi Crvenog križa općine Posušje

Ljetna akcija darivanja krvi u posuškoj “Astoriji” bila je  tema dana u gradu podno Radovnja. Krvi nedostaje na sve strane pa su i mladi i stariji iz Posušja krenuli na ljetnu akciju koju je organizirao Crveni križ s volonterima uz stručnu potporu Odjela za transfuziologiju SKB Mostar na čelu s dr. Anamarijom Čović. Prva darovateljica, od 71 kandidata, bila je mlada Magdalena Jurišić, studentica u Zagrebu.

-Znam što znače ove akcije pa sam se odazvala i sretna sam da sam po prvi put darivala dozu koja život znači.  Nastavit ću i dalje krv darivati za one kojima je to potrebito.

Na ovoj uspješnoj akciji bio je i Načelnik Općine Branko Bago koji je, ne prvi pit, darivao krv za osobe kojima je krv potpora za život. Općina Posušje je i pokrovitelj ove jako uspješne akcije.

Među darivateljima je bio i Branko Leko, glavni tajnik Crvenog križa BiH. Kratko je izjavio: ” Ovo je moje 41. darivanje krvi za bolesne kojima dragocjena tekućina život znači. Od 71 kandidata krv je u ovoj krizi darivalo čak njih 62. To je jedna od jako uspješnih akcija za malo Posušje i želim izraziti pohvale i čestitke svima”, kazao je Leko na kraju  jučerašnje uspješne ljetne akcije u Posušju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.