Kompanija Deloitte donirala 40.000 KM Crvenom križu FBiH za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima

U prostorijama Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine 07.08.2014. godine uručena je donacija Deloitte Central Europe i njenih uposlenika u iznosu od 40.000 KM namijenjena ugroženima u poplavljenim područjima u FBiH. Donaciju je uz izraze zahvalnosti ispred Crvenog križa FBiH primio generalni sekretar Namik Hodžić.

„Nastavak pomoći ugroženima je i nadalje veoma bitna. Mi želimo da našim skromnim doprinosom pomognemo ugroženima kako bi im omogućili normalnije uslove za život i olakšali dolazak zime. Nadam se da će duh zajedništva i humanosti koji smo pokazali nakon poplava potrajati, jer mnoge porodice još uvijek nemaju krov nad glavom“, izjavila je Sabina Softić, partner u konsultantskoj kući Deloitte d.o.o. Sarajevo.
Već u prvim sedmicama nakon poplava Deloitte d.o.o. Sarajevo je donirao ukupan iznos od 10.000 EUR općinama Maglaj, Olovo, Zavidovići i Orašje. Ova sredstva zajedno sa današnjom donacijom predstavljaju dio od ukupno 100.000 EUR koliko su Deloitte Central Europe, Deloitte Japan i njihovi uposlenici donirali ugroženima na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
„Naša humanitarna akcija još uvijek nije okončana, u narednim sedmicama naši uposlenici planiraju posjetiti općinu Maglaj i na licu mjesta lokalnoj zajednici uručiti donaciju Deloitte d.o.o. Sarajevo i uposlenika u ukupnom iznosu od 7.000 KM.“, zaključuje Softić.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.