Još jedna uspješna akcija mladih Crvenog križa grada Mostara: Podizanje svijesti građana o važnosti hidratacije i zdravlja tokom ljetnih vrućina

U cilju podizanja svijesti građana o važnosti hidratacije i zdravlja tokom toplotnih valova mladi Crvenog križa grada Mostara realizirali su još jednu uspješnu aktivnost sa Vijećem mladih Grada Mostara.

U trodnevnim aktivnostim (13-15.07.2022.) učestvovalo je 20 mladih volontera Crvenog križa grada Mostara.

Naime, aktivnosti su realizirane od 10 do 11 sati ujutro, a volonteri su građanima dijelili vodu za osvježenje, kao i letke o tome šta raditi tokom ljetnih vrućina i kako se hidratizirati. Podijeljeno je oko 1.000 litara vode i isti broj letaka.

Volontere ste mogli sresti na dvije lokacije u Mostaru i to na Trgu Musala i šetalištu pored Velikog parka. Inače, osvježenju su se obradovali mnogi, od djece koja su se igrala u parku, građana koji su šetali gradom do radnika iz obližnjih mjesta.

  • Sve je prošlo bez problema, a građani koji su imali priliku komunicirati sa volonterima nisu propustili priliku da im se zahvale kako na ovoj tako i na svim drugim akcijama koje provode u gradu na Neretvi – poručeno je iz Crvenog križa grada Mostara.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.