Izložba radova na temu “Volonterizam- svuda za sve” povodom obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje/tjedna Crvenog križa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje/tjedna Crvenog križa, Crveni križ Federacije BiH raspisao je poziv članovima i volonterima za dostavljanje likovnih i literarnih radova i fotografija na temu “Volonterizam- svuda za sve”.

Jučer je u Crvenom križu Federacije BiH upriličena izložba pristiglih radova, a najbolja 3 rada dobila su simbolične nagrade. Izložbi je prisustvovao i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača, koji je i uručio nagradu za osvojeno prvo mjesto, te predstavnici medija.

Ukupno je pristiglo 40 radova: 20 likovnih radova, 11 literarnih radova i 9 fotografija iz Unsko-sanskog kantona (grad Bihać, općine Cazin i Bužim), Posavskog kantona/županije (općina Orašje), Tuzlanskog kantona (općina Doboj-Istok) i Kantona Sarajevo (općine Novo Sarajevo, Ilidža i Novi Grad).

Stručna komisija u sastavu:

-profesor Majo Pavlović- profesor likovne kulture

-profesor Azra Rizvanbegović- profesor bosanskog jezika i književnosti

-Hana Omerbašić- fotograf, i

-Jasmin Nikšić- volonter u Stručnoj službi Crvenog križa/krsta Federacije BiH pregledali su dostavljene radove, te odabrali tri najbolja rada.

III mjesto pripalo je autoru fotografije, Marini Marković, Crveni križ općine Orašje, II mjesto pripalo je autoru literarnog rada, Ajši Jašarević, Crveni križ općine Ilidža, a I mjesto pripalo je autoru likovnog rada, Nejri Redžić, Crveni križ općine Cazin.


Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.