Izabrano novo rukovodstvo Crvenog križa Tuzlanskog kantona

Na Izbornoj Skupštini Crvenog križa Tuzlanskog kantona koja je održana 12.11.2013. godine izabrano je novo rukovodstvo Crvenog križa TK za mandatni period 2013.-2017.godina. Izborni procesi na području Tuzlanskog kantona sprovedeni su u skladu sa prvođenjem izbora u cijeloj strukturi Crvenog križa u Bosni i Hercegovini. Sjednici je prisustvovalo 28 zastupnika u Skupštini, a svojim prisustvom generalni sekretar Crvenog križa FBiH, g. Namik Hodžić uveličao je ovaj događaj.

Za Predsjednika Skupštine Crvenog križa TK izabran je gdin. Tunjo Božić delegat iz Crvenog križa općine Tuzla, a ujedno su verifikovani mandati za 34 zastupnika u Skupštini Crvenog križa TK. Funkciju Predsjednika Crvenog križa TK u narednom mandatnom periodu će obavljati dr. Sead Jamakosmanović, a za ostale članove Predsjedništva izabrani su: dr. Nusret Sinanović (Kalesija), Ljiljana Skenderović (Gradačac), Razija Majstorović (Služba za zapošljavanje TK), Benedin Pejić (Kantonalna uprava Civilne zaštite), Ramiz  Glavić (Živinice), Mujačić Zehra (Gračanica), Vedran Stojak (Tuzla) i Namik Hrustemović (mladi CK TK).
Skupština je takođe donijela odluke o imenovanju Nadzornog odbora Crvenog križa TK, kao i odluke o izboru zastupnika u Skupštinu CK FBiH i Društva CK BiH.
Konstituisano Predsjedništvo CK TK održalo je svoju prvu sjednicu, na kojem su informisani o trenutnim aktivnostima koje realizuje Crveni križ TK. Predsjedništvo CK TK na održanoj sjednici imenovalo je Jadranku Duraković na mjesto sekretara Crvenog križa TK.
Još jednom koristimo priliku da svim izabranim zastupnicima u rukovodstva i organe Crvenog križa čestitamo na izboru, u nadi da ćemo u narednom mandatnom periodu zajedno kreirati i realizovati aktivnosti u cilju zadovoljenja potreba najugroženijih građana našeg kantona.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.