Generalni sekretar na 1. Sjednici Proširenog Naučnog savjeta Instituta “CriminalEast” Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Temeljem potpisanih sporazuma, Institut za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije “CriminalEast” organizovao je 1. Sjednicu Proširenog Naučnog savjeta Instituta, koja se održala u utorak, 16. februara 2016. godine, uz aktivno učešće predstavnika tužilaštva BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu- SIPA, Crvenog križa/krsta Federacije BiH, Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, JU Kantonalnog centra za socijalni rad Sarajevo, Tima za monitoring i koordinaciju provođenja Akcijskog plana za borbu protiv korupcije Vlade Kantona Sarajevo, te udruženja građanja Rendžer.

Na ovoj sjednici je dogovoreno potpisivanje zajedničke Deklaracije o djelovanju na unaprijeđenju sigurnosti u zajednici kroz naučnu, obrazovnu i stručnu saradnju između Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, i ostalih partnerskih institucija, među kojima je i Crveni križ Federacije BiH.

Nakon ove sjednice, održan je i prvi operativni sastanak rukovodstva Fakulteta, Crvenog križa Federacije BiH, Federalne uprave Civilne zaštite i Gorske službe zaštite i spasavanja na temu priprema za realizaciju “Ljetne škole”, koja se održava u periodu od 15. do 21. 07. 2016. godine.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.