FUCZ: Dodijeljena priznanja zaslužnima u oblasti zaštite i spašavanja

Zaslužnim pojedincima, kolektivima, pravnim subjektima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima uručene su plakete, zlatne značke, pismene pohvale i zahvalnice civilne zaštite.
Priznanje Pismena pohvala Civilne zaštite dobili su: Crveni križ USK, Crveni križ grada Bihaća, Crveni križ grada Mostara, Crveni križ općine Ključ, Selim Kurtalić posthumno, Dragan Šimšić i Husnija Imamović.
Pisanu zahvalnicu Civilne zaštite dobili su Crveni križ općine Centar, Crveni križ općine Orašje, Crveni križ grada Goražde i Crveni križ grada Tuzla.
Tokom svečanosti govornici su podsjetili da se 1. mart obilježava i kao Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine što je prilika da se zahvali onima koji su uz Federalnu upravu civilne zaštite bili predani u zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ocijenio je da je dodjela priznanja koja znače javnu zahvalu najmanje što se moglo uraditi jer osim njihove uloge u zaštiti i spašavanju nastavlja se rad na prevenciji nemilih događaja.

Zapovjednica Štaba civilne zaštite Jelke Milićević u pismu je čestitala dobitnicima, kazavši da su priznanja posvećena naporima, žrtvama i postignućima svih pojedinaca i službi odgovornih za borbu protiv nesreća.

Podsjetila je da se ovogodišnji Međunarodni dan civilne zaštite obilježava pod sloganom “Dječja sigurnost – naša odgovornost” što je nazvala pozivom da svi odgovorni podrže aktivnosti za zaštitu kao i da podrže obuku za najmlađe kako bi se podigla svijest i reducirali rizici od opasnosti.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.