Dragi volonteri, hvala vam! Vi ste heroji među nama.

Dragi volonteri, Crveni križ Federacije koristi priliku da vam čestita Međunarodni dan volontera. Vi ste naša snaga, snaga humanosti, i stoga vam hvala.
Vama, koji ste primjer drugima.
Vama, koji motivirate.
Vama, koji pravite promjene.
Vama, koji nesebično činite velike stvari.
Vama, koji ste svjetlo, nada i inspiracija.
Vama hvala! 💛

UN volonteri i Crveni križ Federacije BiH organiziraju danas u Bihaću obilježavanje Međunarodnog dana volontera. Naime, brojni volonteri iz općina i gradova iz strukture CK FBiH danas će pomoći u humanoj misiji zbrinjavanja migranata. 

Opća tema ovogodišnjeg obilježavanja 5. decembra, Međunarodnog dana volontera je „Volunteers build resilient communities“, s ciljem prepoznavanja učešća mladih volontera, kao i žena volontera, koje čine oko 60% svih volontera, i njihovog rada u zajednicama.
Uzimajući u obzir da je BiH, a posebno određena područja države, suočena sa migrantskom krizom, i da je Crveni križ mobilizirao veliki broj volontera, koji rade predano, dana, 5.12., će im u ispomoć doći volonteri iz općina i gradova iz strukture CK FBiH.
Cilj je da volonteri na ovaj dan učestvuju u aktivnostima humanitarnog zbrinjavanja migranata u Bihaću, da zajedničkim snagama urade nešto za zajednicu, ali i dodatno prepoznaju i nagrade volontere koji su posvetili svoje vrijeme, trud i vještine, kako bi pomogli svojim zajednicama koje su se suočile sa problemom. Cilj je i da se pomogne lokalnoj zajednici, ali i pokaže da nisu napušteni ni sami u svemu ovome, a posebno prepoznati volonteri koji su na terenu vrijedno radili.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.